Magazín Top trendy v bývaní

Prečítajte si náš milý rozhovor s redaktorom magazínu Ttb, kde sa dozviete niečo viac o top trendoch v poťahových materiáloch a dizajne.

MODDOM 2018. KOŽA BUDE OUT, VELÚR BUDE IN

Sú to rady nekonečne hebkých opierok, mäkkých a poddajných matracov a precízne vystužených korpusov, ktoré sa nachádzajú medzi pavilónmi A až D. Výrobcovia, dodávatelia aj dizajnéri sa zhodujú v jednom: koža nie je jediným statusom výnimočného vkusu. A hoci sa medzi talianskymi sedacími súpravami a konverzačnými kresielkami mihajú aj modely z opracovanej ekokože, pozornosť sa začína presúvať na zamatovo hladký velúr.

Viditeľný v podobe podušiek, na poťahoch sedacích lavíc aj pri rozmerných pohovkách, velúr si razí cestu k zákazníkovi prostredníctvom špecifickej vlastnosti. Môže za to zmyselne jemná a hladká štruktúra a ešte viac efekt tieňovania, ktoré vzniká na mieste dotyku. Tento fenomén premenlivosti bol počas veľtrhu viditeľný aj pri ďalších poťahových riešeniach.

Podľa inžinierky Donáty Čepčekovej, manažérky predaja zo Sofa Partners, je velúr novým statusom luxusu. Prečo je tomu naozaj tak, objasňuje nasledovne: "Zamat je veľmi príjemný na dotyk a je možné ho ľahko kombinovať s výraznejšími štruktúrami. Navyše sa ako materiál správa rovnako v každom ročnom období a to je v porovnaní s kožou, ktorá pôsobí na dotyk odlišne počas zimných a odlišne počas letných mesiacov, obrovská výhoda. V neposlednom rade je zamat tichý a nie je tak priľnavý ako koža. Dokonca aj jeho pach je omnoho neutrálnejší a z hľadiska zariaďovania nie je tak náročný na kombinovanie s ostatnými prvkami v interiéri."

Aktuálna kolekcia predstavuje zamat v prevedení sedacej pohovky Gent, doplnenej o zamatové vankúše a kresielko Amalfi. V porovnaní s väčšinou kresielok je Amalfi charakteristické tým, že reaguje na trend rozširujúceho sa ložného priestoru a podobne ako v prípade sedacích súprav, bočnice kresielka sa stávajú čoraz tenšími. "Všimli sme si, že zákazníci si žiadajú viac priestoru a tomu sa prispôsobila aj forma kresielka Amalfi. U zákazníkov začína mať tento model ohlas. Tieto typy sedačiek by sa, vzhľadom na ich povrchové opracovanie, dali označiť ako "velvetky," pokračuje Ing. Donáta Čepčeková.

Ako kombinovať velúr?

Odpovedá Ing. Donáta Čepčeková:
"Povrch s hladkým vlasom sa vynikajúco dopĺňa s výraznejšími štruktúrami. Odporúčam siahať po keproch s drsnejším opracovaním či konopných, trojdimenzionálnych poťahoch, ktoré predstavujeme v prípade našej kolekcie na ďalších sedacích súpravách." 

Celý článok nájdete na webovej stránke magazínu Ttb: https://www.toptrendy.sk/clanky-reklama/1246-moddom-2018-kozene-sedacky-nahradzaju-velurove-potahy

KONTAKT

Sofa Partners s.r.o.
Radlinského 448/14
955 01 Topoľčany

IČO: 46 416 641

Predajňa Nitra
Bratislavská 35, Nitra

PODPORUJEME PLATBY

SLEDUJTE NÁS