Minimalistický štýl

Minimalistický štýl je jedným z najvýznamnejších dizajnérskych hnutí 20. storočia. Je to najúčinnejší, najefektívnejší a najvplyvnejší dizajn v týchto dňoch.

Ako nám už názov napovedá, minimalistický dizajn nie je bohatý štýl, ale nie je to ani absencia dizajnu a štýlu. Minimalizmus pokračuje v trende odmietania bohatých a vysoko dekoratívnych vzorov minulosti. Dodáva elegantný vzhľad dizajnu vďaka svojej jednoduchosti a skromnosti. Minimalistický dizajn je silne ovplyvnený tradičným japonským dizajnom a architektúrou.

Minimalistický dizajn nebol nikdy inšpirovaný prísnosťou, strohosťou či chudobou. Nie je to lacná možnosť, pretože sa považuje za luxusný a elegantný štýl. Je to jednoduchý a funkčný štýl, aby sa predišlo zbytočným doplnkom a dekoráciám.

Minimalistická architektúra spočíva v dosiahnutí lepšieho dizajnu prostredníctvom jednoduchosti, a to v líniách, priestore, detailoch, svetlách, farbách a materiáli.

Princípy minimalistického dizajnu
Krása spočíva v jednoduchosti...ale vždy sú potrebné zručnosti pri vytváraní minimalistického štýlu. Existujú určité princípy minimalistického dizajnu, tie sú nasledovné:

Investujte do kvality
Pri vytváraní minimalistického dizajnu určite investujte do kvality a nie do množstva. Nie je potrebné míňať menej v minimalistickom dizajne.

Vyberte si viacero materiálov
Minimalistický dizajnový štýl musí byť pre ľudí zaujímavý. Tradične, v minimalistickom dizajne sa vždy používajú jemné farebné tóny. Ale vyberte si textúru s rôznymi odrodami ako sklo, plátno, drevo a keramiku. Tento dizajnový štýl je o kombinácii formy a funkcie.

Nech je dielo umenia dominantné
V miestnosti s jednoduchým moderným nábytkom, doplnkami, dekoráciami a použitými neutrálnymi farebnými paletami pridajte dominantné umelecké dielo, či už s jasnými farbami, textúrami alebo dizajnom.

Použite jednoduchý nábytok
Na trhu je k dispozícii veľký výber nábytku. Je lepšie a rozumnejšie vybrať si nábytok, ktorý je minimálny a jednoduchý v dizajne. Takže ostatné veci môžu pútať centrum pozornosti, ako napríklad už spomínané umelecké dielo.

Použite svetlo ako dekoráciu
Vždy používajte ozdobné a dizajnérske svietidlá v minimalistických domoch. Vyhnite sa lustrom, pretože sú to najhoršie nočné mory minimalistického domáceho dizajnu. Vyberte si dekoratívne svetlá, ktoré sú dostupné na trhu.

Pridajte zvýraznený prvok
Pri tvorení minimalizmu pridajte prvok, ktorý je zdôraznený v miestnosti. Napríklad, zmiešajte bežovú, bielu alebo sivú s kontrastnou farbou, ktorá sa stane veľkým dekoračným kusom.  

KONTAKT

Sofa Partners s.r.o.
Radlinského 448/14
955 01 Topoľčany

IČO: 46 416 641

Predajňa Nitra
Bratislavská 35, Nitra

PODPORUJEME PLATBY

SLEDUJTE NÁS