Vlastnosti žuly

Máte nejasnosti z akého materiálu si vybrať jedálenský, respektíve konferečný stôl do vášho interiéru? Práve preto, sme si pre Vás vybrali niekoľko atribútov žuly, z ktorej sú vyrábané stoly, ktoré si máte možnosť zakúpiť u nás na predajni.

Udržateľnosť
Matka príroda nikdy neprestane pracovať. Takže áno, žula je „obnoviteľný“ zdroj. Avšak, pretože to trvá tisíce rokov vytvoriť, mnohí odborníci v odvetví nepovažujú žulu za skutočný zelený produkt. Je dôležité poznamenať, že kamenný priemysel urobil v posledných rokoch obrovské pokroky, aby prijal zodpovedné ťažobné a výrobné postupy. Žulové dosky Vám vydržia celý život a neobsahujú žiadne škodlivé chemikálie.

Tepelná odolnosť
Žulové dosky sa nepoškodia, keď sú vystavené teplu. Sú jedným z najviac tepelne odolných povrchov na trhu. Ak vyberiete horúcu panvicu z rúry, môžete ju umiestniť priamo na povrch stola bez poškodenia.

Odolnosť voči poškriabaniu
Žula má na Mohovej stupnici tvrdosti sedem. To znamená, že len veľmi málo minerálov je schopných ju poškriabať. Môžete na nej rezať, ale neodporúča sa to, pretože sa tým otupia nože a zanechajú za sebou kovový zvyšok, ktorý sa dá ťažko odstrániť.

Údržba
Žulové povrchy sú považované za povrchy nenáročné na údržbu. Pravdepodobnosť potreby opravy alebo obnovenia povrchu je nízka.

Exotické možnosti
Ak hľadáte niečo skutočne jedinečné, zvážte exotickú žulu. Ako v prípade väčšiny vecí v živote, aj cena závisí od ponuky a dopytu. Niektoré lomy nie sú ľahko prístupné a môžu byť ťažené len krátku dobu počas celého roka.

Dostupné farby
So všetkými prírodnými kameňmi, vrátane žuly, sme obmedzení na farby a vzory, ktoré matka príroda vyrába. Nenájdete veľa pevných vzorov alebo jasných farieb. Každý kus žuly je ojedinelý a jedinečný.

Originálny prírodný materiál
Kupujete biopotraviny, však? Eliminácia alebo aspoň redukcia nášho vystavenia chemickým látkam a prísadám sa ukázala ako prospešná pre naše zdravie. Originálny prírodný kameň vrátane žuly, mramoru, travertínu a iných je „prirodzenou voľbou“ pre povrchy stolov.

Odolnosť voči chemikáliám
Žulové povrchy sú veľmi odolné voči chemikáliám. Kyseliny a zásady Vám nebudú poškodzovať materiál, na rozdiel od mramoru. Leštením žuly sa póry na jej povrchu uzavrú, to znamená, že je vode-odolná.  


KONTAKT

Sofa Partners s.r.o.
Radlinského 448/14
955 01 Topoľčany

IČO: 46 416 641

Predajňa Nitra
Bratislavská 35, Nitra

PODPORUJEME PLATBY

SLEDUJTE NÁS